Viikonloppuna minulla oli hyvää aikaa keskittyä pentuihin. Eilen lauantaina emme päässeet taaskaan ulos pakkasen vuoksi, joten tein kotikierroksia pentujen kanssa yksitellen. Tutustuimme ensin kotiin ja sen ääniin sylistä käsin. Sen jälkeen menimme olohuoneeseen oleskelemaan sekä ihmettelemään ja haistelemaan ympäristöä. Lopuksi pennut saivat itsekseen tutustella eteiseen ja vessaan, missä pesukone oli pyörimässä. Lopuksi vielä vessan veto, mikä ei enää vaikuttanut juurikaan naperoihin, ja sitten omaan aitaukseen. Oli ihana viettää hetki aikaa kaksin jokaisen pennun kanssa. Muutoin eilinen sujui leikkiessä ja syödessä sekä putkitreeneissä. Harjoittelimme putkea niin, että minä menin puoliksi mutkaputkeen ja kutsui pentuja. Kaikki olivat ihan innoissaan. Jotkut menivät putkeen mahani altakin. Putkesta onkin tullut huomattavasti kiinnostavampi tämän jälkeen. Putkihan on aitauksessa lähinnä erilaisena pintana ja onhan se ihan hauska "luolakin". Kutsuin myös pentuja välillä aitauksen puolelta toisella, minkä jälkeen oli aina hurjat halittelu ja pusuttelutuokiot.

Keskenään naperot leikkivät jo aika rajusti. Aitauksesta kuuluukin aina välillä vinkaisuja kun toisia pitää purra niin kovaa. Mai äitikin on sitä mieltä, että: "Täytyyhän sen tuntua, että tykkää." Mai ei kuitenkaan osoita tykkäämistään puremalla kuten nassikat. Lisääntyneestä puremisesta ja sen jälkeisistä tapporavistuksista huolimatta en kutsuisi palleroita vieläkään kuitenkaan termiiteiksi, koska hellyttävämpiä otuksia saa etsiä. Sitä ollaan niiiiiin tosissaan, että. Ja se on niin söpöä tuon ikäisiltä.

Tänään kävimme ulkona kahteen kertaan. Se on jännä, miten ulkoilma saa suolen heti toimimaan. Puolet pennuista nimittäin teki kakat ulos tämän päivän aikana. Käytin pennut aivan lähellä neljän porukoissa. Ensimmäinen kerta oli vähän jännempi, mutta toinen kerta meni jo vanhasta tottumuksesta. Lumi maistui hyvältä ja ulkona oli kivaa. Siellä oli oikein iloinen tunnelma, joten huomenna taas uusiksi.

Tänään otin myös 4,5 viikkoiskuvat. Nämä ovatkin nyt sitten viimeiset yksilökuvaukset, mitkä Vantaalla järjestetään. Aika haastavaa oli taas näin yksin kuvatessa, mutta tulipahan jonkinlaiset otokset mussukoista.

"Uula"

"Likka"

"Piki"

"Puh"

"Nala"

"Tikru"

"Hali"

"Nasu"