Mai on ollut todella hyvä emo pienokaisilleen. Aluksi se oli vähän hätäinen ja huolestui kovasti vikinöistä, mutta nyt se on rauhallinen, hellä ja pennuilleen omistautunut. Mailla alkoi eilen ripuli jälkeisistä aiheutuen, mutta se on paranemaan päin. Viime yönä piti käydä kolme kertaa ulkona, mutta nyt ripulointi on laantunut. Mai malttaa jo kävellä vähän pidempään kuin vain talon ympäri, mutta pentujen luokse on loppu metreillä jo kova kiire. Miimi lähti aamulla kotiin päin ja me jäimme omillemme. Emmeköhän me selviä kun pennutkin on niin reippaita ja niillä on todella hyvä äiti. Miimille suuri kiitos avusta. Myös Mai arvosti suuresti rakkaan kasvattajansa läsnäoloa. Ennen viimeiselle yöjuoksulle lähtöäkin piti käydä moikkaamassa nukkuvaa Miimiä. Turvallista kotimatkaa.

Viisi vasemmalta oikealle ja sitten alhaalta ylös: Uula, Nala, Piki, Puh, Nasu, Likka, Hali ja Tikru.

Pennut kasvavat aivan silmissä. Muutamalle tuli painonpudotusta alun syöntiharjoitteluista, mutta kaikki ovat nyt ylittäneet syntymäpainonsa. Ainoastaan pikkuinen Piki on koko ajan hiukan nostanut painoa ilman yhtään painon alentumista. Nyt suurimman Uulan ja Pikin välillä on vähän yli 100 g painoero. Kaikki ovat kuitenkin todella tomeria ja reippaita. Yksikään pennuista ei ole heikko vaikkakin pienimpiä yrittääkin maitobaariin työntää ensimmäisenä, että painoeroja ei suuremmalti tulisikaan. Pikikin pysyy nisässä todella napakasti isompien rynniessä vaikkakin kieppuu milloin mitenkin päin syödessään.

Kuvassa merle tytöt Nasu ja Hali kaulakkain, alhaalla Tikrun jalat sekä Nalan ja Uulan päätä.

Jos pentulaatikosta kuuluu metelöintiä, asialla on yleensä Nasu. Nasu on ollut ensimmäisten päivien ajan pesän kova äänisin asukas. Se ilmoittaa, jos asiat ei olen niin kuin se haluaa: väärässä paikassa, ei etene halutulla nopeudella tai baarissa on ruuhkaa eikä omaa nänniä löydy. Se jopa väkytti (esihaukuntaa) eilen illalla Main hännän alla kun suututti väärä sijainti. Alun metelöinti saattaa kyllä jontua siitäkin, että Nasulla on ollut vaan kova nälkä painon alentumisesta johtuen. Hauska nassikka, minkä ääneen Mai-äitikään ei enää niin hätäisesti reagoi, koska kyseessä ei ole varsinainen hätätilanne.

Kauniinpaa värimaailmaa saa etsiä. Alhaalta ylös: Piki, Puh, Tikru, Hali, Ulla ja Nala

Likka Pikin häntä suussa.

Nala ja Uula kaulakkain sekä Hali.

Ruoka-aika. Alhaalta ylös: Likka, Puh, Nala, Piki, Tikru ja Nasu.

Hali äitinsä jaloissa.

Hali on oikea fiilistelijä. Se on hyvin tyytyväinen pentu. Painokäyrästä päätellen sillä on kyllä maha täynnä, joten sillä on aikaa nautiskella unimaailmassa. Se viihtyy kyllä kasanukunnassa, mutta se viihtyy myös itsekseen. Se nukkuu usein äitinsä jaloissa tai äitinsä lähettyvillä jossain muualla. Sitä ei ahdista vaikka kyljessä ei aivan kiinni olisikaan ketään. Se ilmeilee hauskasti ja venyttelee tyytyväisenä. Aamupäivästä se lähti tarkoituksella potkivista syöjistä vähän erilleen äidin kolmen tassun päälle nukkumaan.

Mahansa täyteen saanut Puh taitaa nähdä ruokaunia. Tämä reipas uroslapsi on kehittynyt todella tomeraksi ruokailijaksi. Se painelee tassuilla ja vetää nisää niin, että maha täyttyy nopeasti.

Tässä vaiheessa erot pentujen välillä on aika vähäisiä kun pääasiallinen tehtävä on syödä ja nukkua. Ne ovat kehittyneet aivan valtavasti pelkästään yhden vuorokauden aikana. Niistä on tullut hyviä suunnistajia ja nopeita ryömijöitä. Ruokailutekniikatkin ovat hioutuneet suuresti. Tiksu on varsinkin vauhdikas kuin mikä. Se veti itsensä melkein pentulaatikon toisesta päästä kolmella reippaalla vedolla äidin kylkeen. Piki puolestaan nukkuu mielellään äitinsä kainalossa kun punaiset, varsinkin Nala viihtyy housujen alla. Hauskaa jatkuvasti liikkeessä olevaa porukkaa. Ne nimittäin liikehtivät nukkuessaankin kuten tuon ikäisten pentujen kuuluukin.