Tänään kotona minua odotti 12 iloista vastaanottajaa. Aikuiset koirat juhlivat normaaliin tapaan töistä paluutani ja kissakin oli tyytyväinen kupintäyttäjän saapumisesta. Pentuaitauksessa puolestaan odotti 8 penneliä, jotka heräsivät päikkäreiltään iloitsemaan jälleennäkemistä ihmisen kanssa. Oli mahtava kokemus kun kaikki naperot parveilivat tutkimassa hajujani. Näytti jopa siltä, että parilla heilui hitusen hännät. Palleroista on tullut seurallisia kuten pentuaitaukseen istahtaessaan saa todeta. Hetken päästä ympäriltä löytyy monta nuuskijaa, kiipeilijää ja maistelijaa. Ihmisessä on näemmä jo nyt kiinnostavinta lahkeet, hihat, sukat, tukka, nenä ja huulet. Taitaa olla kuitenkin niin, että tämä sosiaalisuus liittyy oikeasti ruoan etsintään, vaikka välillä on kiva olla vaan jonkun vieressä tai leikitettävänä. Pennuilla on nyt muuten sellainen asenne esteisiin, että niitä ei väistetä. Ne kävelevät suunnan selvitettyään toistensa, äitinsä ja minunkin yli.  Ne taitavatkin olla siten vompatteja. Vompatit nimittäin mieluummin kulkevat esteiden läpi tai yli kuin kiertävät esteen. Niitä sanotaankin metsien puskutraktoreiksi Australiassa.

Meidän pikku vompatit käyvät kiitettävästi tarpeillaan aitauksen keskialueen papereilla. Heräämisen jälkeen hyvin pian ne menevät päästämään ylimääräiset vedet papereille kuten syönnin jälkeenkin. Eilen Puh kävi jopa kesken ruokailun vähentämässä käytettyjä nesteitä uusien tieltä tehden samalla lenkin äidistä etäämmälle. Tämä Main tarjoama maitobaarin juoma taitaa kyllä sisältää jotain vähän väkevämpää kun pennut huojuvat paljon enemmän ruokailun jälkeen kuin ennen sitä. Hassun näköisiä ovat kuin hoipertelevat ruokailun jälkeen entistä enemmän eikä matkan teosta tunnu välillä tulevan unensekaisena ja maha täynnä mitään.

Tällä hetkellä Pikillä ja Tikrulla taitaa olla parasta aikaa menossa kasvuaika. Ne ovat pienimpiä ja nyt selvästi panostavat hurvitteluita enemmän runsaaseen syömiseen ja nukkumiseen. Vastaavanlainen pyräys (punnitus vahvisti) oli Uulalla aikaisemmin ja nyt se on virkeä kuin peipponen. Toisena päivänä joku toinen on kovin virkeänä ja kaipaa seurustelua ja toisena päivänä se on joku muu. "Vompatit" ovat hyvin uteliaita. Varsinkin yhden seinustan verkkoaidan takainen elämä kiinnostaa kovasti ja aitojen ylityksiä mietitään. Touhua siis riittää ihan Mai-äidillekin saakka. Nyt mami on alkanut leikkimään touhukkaiden lastensa kanssa.

"Puhkun, pusken ja kaadan tämän aidan!" sanoo Uula

Kesken ruokinnan voi monitoimikoira myös leikkiä tyttärensä Likan kanssa.

Nasu puree ihan tosissaan.

Hali ja Mai leikillään.

Pojat Uula ja Puh härsäävät emoaan.

Uulaa ei vielä uni paina.

Unimaailmassa kuluu kuitenkin vielä suurin osa ajasta. Nala syönnin ja pesun jälkeen.