Pennut on nyt kaksi viikkoa vanhoja eikä tässä kehityksen nopeudessa pysy perässä. Nyt kun Mai on terve on aamulla vähän enemmän aikaa tutkailla pentuja punnituksen lisäksi. Siirryimme nimittäin maanantaina kerran päivässä punnitukseen viimeisenkin tultua 550 g painoon. Aamulla tutkailin pennut eikä lisää silmiä ollut vielä kokonaan auennut. Ilokseni huomasin kuitenkin aamutouhujen keskellä Halin istua nakottavan . En ollut aiemmin huomannut pentujen istuvan, vaikka kävely jo sujuukin.

Töiden jälkeen suuntasin vanhemmat koirat moikattuani pentulaatikolle. Siellä olikin kova touhu kun menimme Main kanssa lähettyville. Mini-australianpaimenkoirat kävelivät laatikossa sinne tänne. Voi miten hassun näköistä se oli kun ne niin kuljeskelivat siellä kuin olisivat jo vanhempia. Sain samalla todistaa, että muutkin istuskelevat suunnan jatkosuunnitelmaa tehdessään. Pentujen naamatkin näyttävät jo niin australianpaimenkoirien päiltä ja silmiäkin oli avautunut. Likalla ja Uulalla oli auennut päivän aikana silmät  ja Nalalla on pienestä raosta silmät nähtävissä. Niitä en kuitenkaan vielä laske avautuneeksi.

Lenkin jälkeen tarjoilin Maille ruoan tavanomaiseen tapaani makuuhuoneeseen ja menin katsomaan pentuja. Siellä taas Nala nousi ensimmäisenä haistelemaan ilmaa äidin läsnäolon merkiksi. Nala on ollut useasti ensimmäisenä ilmaa haistelemassa kun pentulaatikon lähelle menee varsinkin kun Mai on lähellä. Se on myös erittäin hyvä paikallistamaan emonsa, vaikka Mai liikkuisikin pentulaatikon ulkopuolella. Lisäksi pikku-neidillä oli kova yritys ylöspäin, koska onhan se huomannut olevansa aidatulla alueella, minkä yli pitäisi päästä saavuuttaakseen mamin. Nala ja Main tuoksut saivat sitten muutkin hereille, koska olihan pennuillakin jo ruoka-aika. Mai söi vielä omaa ateriaansa, joten oli aika tyhjentää rakot. Pikku-neropateista kaksi meni nopeasti A5-kokoiselle sanomalehdelle pissalle  ja yksi pisusi takajalat paperilla. Mitä ihmettä! Pennut eivät ole lukeneet kirjaa Parempaan pentutulokseen. Ei niiden pitäisi osata näitä asioita vielä eikä edellä mainittujakaan. Tuo paperihomma on toiminut muuten aikaisemminkin. Mai pitää pennut kyllä hyvinkin siisteinä, mutta jäljistä olen huomannut, että sanomalehdelle on sattunut useasti pisuja ja kakkoja. Tällä menolla ne on sisäsiistejä luovutusiässä. Tämä ei ole sitten mikään lupaus pennun ostajille.

Huomenna rakennan pennuille suuremman aitauksen, koska pentulaatikko alkaa käymään ahtaaksi.