Tällä hetkellä Tikrulla on silmät vielä avautumatta, muilla silmät ovat ainakin jkv näkyvissä. Karvapeite mussukoilla on kasvanut hurjasti ja intiimipaikatkin on nyt peitetty. Uteliaisuus penneleillä ympäristöä kohtaan kasvaa päivä päivältä. Nyt pentulaatikkoa ja siellä olevia tutkitaan kovalla innolla eikä nukkumaan ole ollenkaan niin kova kiire syönnin jälkeen kuin aikaisemmin. Syönnin jälkeen naperot tutustuvat äitiin laajemminkin kuin söyntipaikkana tai lämmittäjänä. Lisäksi pennut tutkivat kovasti toisiaan ja itseäänkin; haistelevat ja maistelevat toistensa huulia, neniä, korvia ja tassuja. Pentulaatikkoakin kolutaan kovasti. Muutamat jopa miettivät pentulaatikon muurin ylitystäkin. Varsinkin Likka yrittää usein kivuta seinää pitkin vapautta kohden. Välillä pennut vain istuskelevat ja katselevat näkemiään hahmoja. Olen tullut siihen tulokseen, että Uula joko näkee tai keskittyy näkemäänsä tällä hetkellä parhaiten. Tänäänkin Uula selvästi katseli käsiäni, jotka olivat pentulaatikon laidalla. Se istuskelee miettivän oloisena ja katselee sisaruksiaan, Mai-äitiään tai minua. Pää seuraa selvästi liikettä ja hetken päästä se lähtee tutkimaan näkemäänsä, jos menematkalla ei tule jotain muuta kiinnostavampaa. Pennut myös makaavat välillä kuin aikuiset koirat, jotka tarkkailevat ympäristöään. Voi, ne on niin pieniä ja silti välillä niin ison koiran oloisia.

Pennuista Uula ja Puh ovat oikeita äidin mussukoita. Ne molemmat hakevat muita enemmän Mai-mamin huomioon. Eilenkin seurasin kun Puh meni vähän väliä Main nenän eteen huomiota hakemaan. Nälkä sillä ei ollut, vaikka käväisikin välillä lenkillään baarinkin ohi. Se vain meni vähän väliä selvästi odottamaan naamanpesua ja tutustelutuokiota. Puh työnsi päätään pesuun ja tutki samalla Main huulia ja korvia ihan sisuksia myöten. Uula tekee myös samaa. Se varta vasten tyrkyttää itseään helliiin tutusteluihin. Nämä pojat nauttivat selvästi näistä hellittelyistä. Ihanaa kun äiti on muutenkin rakas.

Liikkuvaiset pennut ovat myös Main mieleen. Se välillä vain katselee pentulaatikossa häärääviä lapsiaan ennen kuin menee niitä hoitamaan lähemmin. Niin ihania, ettei sanotuksi saa..aa..aa...