Eilen lauantaina rakensin pennuille uuden kodin kun pentulaatikko alkoi käymään ahtaaksi. Uudessa kodissa on kaksi makuupaikkaa pahvilaatikoista tehtynä ja välissä on paperitettu pissimisalue. Siirsin pennut ensin pentulaatikosta paperiselle alustalle. Pennut olivat hetken aivan ihmeissään. Koti on vieressä, mutta nyt ollaan liukkaalla alustalla, missä ei tahdo eteenpäin päästä. Aluksi ne kävivätkin vanhan laatikon seinämän viereen. Pentujen asetuttua taloksi poistin laatikon eteiseen ja tilalle siirsin kompostiverkot. Naperot kotiutuivat nopeasti kun äitikin löytyi vielä tähän uuteen kotiin. Eilen ja yöllä oli pissoja tullut pedillekin, mutta enenevissä määrin pennut siirtyvät herättyään paperiselle alueelle pissimään . Nyt on pennuilla vähän enemmän aluetta, missä melskata. Nyt pennut pysyvät paremmin pystyssäkin paperin päällä.

Pennut ovat nykyään aika seurallisia keskenään ja minuakin kohtaan. Nyt kun mahdun pentulaatikkoon istumaan, pennut tulevat herkästi moikkailemaan. Varsinkin Uula tulee hyvin uteliaana terventimään ja haistelemaan kun pesään menen. Nasu puolestaan oli eilen närkästynyt kun kyseessä ei ollutkaan äiti vaan joku kangaspöksy. Nasu muistuttaa kovasti äitiään. Nasu on monesti viimeisenä hereillä ja suuttuukin kun laiskat sisarukset ei järjestä neidille toimintaa. Eilen se kiukutteli ihan todenteolla kun ei saanut ketään hereille, vaikka kuinka yritti. Halin se sai suututtettua jatkuvalla tönimisillän ja maisteluillaan toisen nukkuessa. Pennua leikkivät jo hiukan keskenään. Naperot nukuavat keskenään, tunkevat päitään toisten suuhun (Miimi ennustikin tämän) ja maistelevat toisiaan vähän joka kohdasta. Pennelit myös tutkivat aktiivisesti monitahoista aluettaan ja katselevat verkkoaidan taakse.

Eilen Tikrullakin aukesi silmät apposen auki. Pennut myös selvästi näkevät silmillään, koska ne seuraavat katseellaan monia asioita. Aamupunnituksella tunnustelin pennuilta myös suut, ja sieltähän löytyi nystermiä, joiden alta löytynee teräviä naskaleita. Myös kuulo alkaa toimimaan. Punnituksessa kolme oli ylittänyt 900 g:n rajan ja vain yksi on alle 800 g. Voi olla siis, että ylihuomenna ei tarvitse enää kaikkia punnita, koska vaa'an yläraja on 1 kg.

Lupasin Johannalle, että videoin pentuja. Toivottavasti saan jotain järkevää otosta, jonka saisin vielä siirrettyä nettiin. Valokuvaamisestahan alkaa tulemaan koko ajan haasteellisempaa kun salama ei ehdi virittyä vikkelien pentujen kulkiessa sinne tänne.